Brug Danske Talers obskure OCR-quiz til sommerens selskabslege og skåltaler

“the to YUKLE. Knapen zod season. Padis foredry 1/16 Det er de do rpe Kraft – Bygdeso fortollge Karakter Andre hap sort dette bode. Jos kms dut, og har hatt en eller tre vor samt ollow I vor congres, son pontos af den forr ige Brodom.” 

At OCR-læse historiske taler er et både muntert og eksotisk foretagende; en dans med noget, der næsten udgør sit helt eget sprog. Læst højt nærmer det sig en skønsom blanding af islandsk og volapyk. Måske? Vi kan kun opfordre til, at du selv prøver kræfter med det. 

Det kan være godt at vide, at OCR står for Optical Character Recognition. OCR-læsning er således en proces, hvor f.eks. et foto af en historisk tale scannes og konverteres til tekst i en fuld redigerbar kopi. 

Vores dygtige studentermedhjælper, Thore, er efterhånden blevet flydende i det prægnante sprog, og det er ham, der har valgt det smukke citat ovenfor. Det stammer fra et radioforedrag, Thorvald Stauning holdt den 1. oktober 1929 under overskriften Kampen mod Kræften

Men, hvad pokker er det egentlig Stauning siger? 

Det kan du, takket været Thores eminente oversættelse, få afklaret ved at læse hele talen her. Vi kan afsløre, at citatet udgør de indledende bemærkninger i foredraget.  

Som en sommergave til alle talefans har Thore gavmildt givet tilladelse til, at hans personlige OCR-quiz, der langsomt skruer op for sværhedsgraden, kan genbruges til sommerselskabslege og taler i det ganske land. 

Find den herunder og vær sikker på at tage prisen som bedste quizmester hjem. Rigtig god fornøjelse! 

Danske Talers obskure OCR-quiz

Vi bruger cookies for at forbedre oplevelsen på hjemmesiden.