Dygtig kulturhistoriker ansat på Danske Taler for at kvalificere samlingen

Vi er rigtig glade for at kunne fortælle, at Jennie Sejr Junghans per 14. juni 2021 indtræder i Danske Talers sekretariat. Jennie er uddannet cand.mag. i historie fra Københavns Universitet og snart også ph.d. i historie fra European University Institute i Firenze. Jennie er desuden tilknyttet censorkorpset for historie.

Jennie har speciale i kulturhistorie og skal med sin brede historiefaglige baggrund og sin indgående erfaring med arkivarbejde kvalificere de historiske taler i Danske Talers samling.

Jennies første opgave bliver at gennemføre to store indsamlingsprojekter støttet af henholdsvis Augustinus Fonden og Kvindernes Bygnings Fond. De to indsamlingsprojekter vil føje taler holdt ved de tidligst folkefester i Danmark og historiske kvindesagstaler til samlingen og dermed bidrage til at dokumentere demokratiets opblomstring og udvikling i Danmark. Dernæst vil Jennie kaste sig over Danske Talers samling af historiske taler i øvrigt for at sikre samlingens værdi som kildebank i forbindelse med undervisning og forskning. Jennie vil således også bringe sin historiefaglighed i spil i forbindelse med udviklingen af nyt formidlings- og undervisningsmateriale på platformen og vil i det hele taget være med til at præge samlingens profil fremover.

Vi glæder os rigtig meget til at byde Jennie varmt velkommen i sekretariatet og ser frem til at udvikle Danske Talers levende samling med hende.

Vi bruger cookies for at forbedre oplevelsen på hjemmesiden.