Fredag den 1. maj genopstår Fælledparken i digital version på Facebook. Her er din guide til de forskellige online scener

Den store Scene i Fælledparken er flyttet til FH’s Facebookside, hvor formanden for Fagforeningens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, har inviteret til kampdag under sloganet 1. MAJ LIVE – stærkere sammen, hver for sig.

Det tætpakkede program afvikles fra 10-11.15 og byder foruden Risgaard selv på båndede og livestreamede taler af statsminister Mette Frederiksen, formand for SF, Pia Ohlsen Dyhr, politisk leder af enhedslisten, Pernille Skipper, og repræsentanter fra Fagbevægelsens Ungdom.  

Derudover spiller både Allan Olsen, Magtens Korridorer, Katinka og Pernille Rosendahl op til fælles arbejdersang i solidaritetens navn. 

3F danner ramme også om en 1. maj-fejring på deres Facebookside. Her taler 3F’s forbundsformand Per Christensen kl. 9.30, inden fagforeningen deler FH’s livesending.  

Også Pia Ohlsen Dyhr hoster i samarbejde med en række partiforeninger landet over sit eget event på SF’s Facebookside. Partiet skyder under parolen #fælles1Maj Sammen – hver for sig dagen i gang kl. 9.30 med en fælles morgensang med Villy Søvndal. Herefter taler formanden og en række folkevalgte dagen igennem frem til 16.30, hvor kampdagen sluttes af med en omgang ”afstandsbingo”. 

Har du ikke kæmpet nok endnu, kan du springe over til Fagbevægelsens Ungdom, som  har stablet en DIGITAL 1. MAJ-scene på de virtuelle ben på deres Facebookside. Scenen er åben fra kl. 16 og byder på taler og en masse fællessang. 

Hvis du vil anlægge en mere international vinkel på dagen, kan du besøge OXFAM IBIS’ Facebookside. Organisationen holder mellem kl. 14 og 15 Digital 1. Maj for international Solidaritet. Foreløbig taler blandt andet politiker, aktivist, tidligere generalsekretær i OXFAM og nuværende generalsekretær for UNAIDS Winnie Byanyima og økonom Branko Milanoviz, der blev verdensberømt for sin elefantkurve i 2016. Begge vil give deres bud på, hvordan Coronakrisen kan omsættes til en mere retfærdig og lige verden – for alle. 

Og endelig kan du dyrke det lokale og støtte hårdt pressede arbejdere, lige der hvor de er. Landet over holder forskellige lokale foreninger nemlig åbent for deres medlemmer og andre besøgende på deres Facebooksider. Pernille Skipper (enhedslisten), Karsten Hønge (SF) og Peter Hummelgaard (A) taler for eksempel på 3F Kastrups Facebookside mellem kl. 8.00 og 9.30, og vi opfordrer til at kigge forbi scenen og hjælpe de usædvanligt hårdt pressede luftfartsmedarbejdere med at holde gejsten oppe. 

Lad det røde flag smælde på DIN Facebookside på fredag, og kig forbi Danske Taler i næste uge, hvor vi samler de væsentligste taler i et temarum, og får taleskriver og PA i strategisk  kommunikation Helle Bønløkke Rømeling til at kommentere på, hvad det digitale format betyder for den gammelkendte, analoge genre. 

Rigtig god 1. maj!

Vi bruger cookies for at forbedre oplevelsen på hjemmesiden.