Hjælp til selvhjælp under Coronakrisen

En ny uges isolation truer, og behovet for kvalificeret tidsfordriv stiger støt. 

På Danske Taler har vi alletiders bud på et halvdagsprojekt, du kan kaste dig over, når samtlige Netflixserier er streamet, og kongerækkerne er memoreret. 

Vi er nemlig gået på hugst i arkivet og har fundet Peter Sabroes filibustertale fra 1907 frem til dig. 

Den mere end fire timer lange tale er den absolut længste, samlingen rummer, og Sabroe kommer omkring lidt af hvert undervejs for at forhindre vedtagelsen af et helt særligt lovforslag. 

Peter Sabroe var en passioneret taler, og få har talt så meget ved så mange møder fra tribuner, torve og havnepladser rundt omkring i landet, som Sabroe gjorde hen over en snes år i starten af det forrige århundrede. 

Sabroe brød alle regler, den røde tråd kom ofte i urede, og han gik let henover teorier og partiprogrammer for i stedet at illustrere de menneskelige og sociale tragedier, der optog ham. Han lod sig bære af inspiration, dirrede af harme, kæmpede med gråden, og få har ejet hans evner til at beherske og bevæge en forsamling ved sit ord. 

Klik på linket her for at læse hele Peter Sabroes filibustertale, og send os meget gerne dit bud på, hvad det var for et lovforslag, Sabroe forsøgte at sabotere. Og skulle du ligge inde med anekdotiske beretninger om Sabroes talegaver, modtager vi også dem med kyshånd. 

God læsning, og god uge derude! 

Vi bruger cookies for at forbedre oplevelsen på hjemmesiden.