Nyt tilbud på undervisningsplatformen

Vi er så glade for endelig at kunne præsentere vores helt nye tilbud til undervisere i dansk, retorik, historie og samfundsdag. I dag publicerer vi nemlig den første af en række taler, som vores helt egen inhouse retoriker, Sofie Vestergaard Kristensen har lavet tilbundsgående funktion- og indholdsanalyser af.

Analyserne fokuserer på, hvilken funktion det enkelte indhold i et afsnit har i forhold til den pågældende tales omstændigheder, struktur, ønskede effekt, genre og overordnede indhold.

De udvalgte taler omfatter både historiske øjeblikke som Vilhelm Buhls stikkertale fra 1942, Karen Sybergs kvindekampstale fra 1970 og Poul Schlüters gulvtæppetale fra 1989, og mere dugfriske taler som H.K. H. Kronprinsesse Marys fødselsdagstale til sin gemal i 2018, Jonas Eikas takketale ved modtagelsen af Nordisk Råds Litteraturpris i 2019 og Rahima Abdullahs studentertale fra 2021. 

Vi lægger ud med at publicere en analyse af unge Olivia Kubasiak Kløvedal Reichs tale ved klimapåmindelsen i 2019 som en del af vores spritnye temarum Unge Klimastemmer. Her indgår analysen som en del af et undervisningsforløb, der sætter fokus på unges rolle, talesituation og mulighed for at påvirke klimadebatten.

Find det nye temarum her: 

Vi bruger cookies for at forbedre oplevelsen på hjemmesiden.