Rigsretssagsdramaer og grineflip nu for åben skærm på Danske Taler

Mens vi venter på en udmelding om, at vi kan få fri adgang til Danmarks Radios og TV2’s lyd- og billedarkiver, en sag, der netop nu diskuteres i forbindelse med det nye medieforlig, har vi lavet en aftale med Folketinget om, at vi må bringe optagelser fra debatter i folketingssalen på vores platform.

Mange af vores brugere har efterlyst filmede taler, og det vil vi hellere end gerne imødekomme. Taler er nu engang en fysisk begivenhed, og derfor er vi rigtig glade for, at vi kan begynde at imødekomme vores brugeres ønsker og puste liv ind i samlingen med en række filmede taler fra den vel nok mest berømte talerstol i landet.

Det er bare ikke det samme at læse et talemanuskript som at se og høre den leveret. Det er Mette Frederiksens afslutningstale ved Folketingets åbning i 2019 et klokkeklart eksempel på. Får man ikke grineflippet med, da vores i disse tider alvorsfulde statsminister skal redegøre for, hvorfor den aldrende elefant Ramboline skulle have sin bedste ven, kamelen Ali, med sig på pension, er talen ikke den samme.

Og hvis man bare læser de taler, en række politikere holdt så sent som i sidste uge i forbindelse med afstemningen om en rigsretssag mod forhenværende minister Inger Støjberg, får man heller ikke det fulde drama med. Faktisk går politikerne jævnligt virkelig til den og hinanden, når de indtager den fornemme ølkasse. Se Nye Borgerliges Pernille Vermund, løsgænger Lars Løkke Rasmussen, Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl, Enhedslistens Rosa Lund og Inger Støjberg selv gå til biddet her på siden, og døm selv, om det ikke er et meget godt drama, der udspiller sig på den scene. Samtlige taler ligger på forsiden netop nu og er lige til at klikke ind på.

Vores samling rummer nu videoer af samtlige åbningstaler fra Folketingets åbning fra 2010 til i dag. Du finder dem ved at søge på åbningstaler under genrer i den avancerede søgefunktion. Og vi fortsætter med at agere øjne og ører i folketingssalen og lægge både taler fra brandaktuelle debatter og ældre, centrale taler ind som lyd og video. Så – stay tuned.

PS: Hvis du trænger til at se Mette Frederiksen på lidt slappere line, end hun må gå på lige nu, kan du klikke på linket her.

Rigtig god weekend!

Vi bruger cookies for at forbedre oplevelsen på hjemmesiden.