Skal du holde tale for en nyslået student? Hent inspiration i Danske Talers arkiv

Det er højsæson for hvide huer med farvede bånd, røde bær og løsslupne fester for ungdommen. Og hvor der er fest, er der som bekendt taler. 

Hvis du skal holde fest for en hvid hue, hvis du er rektor, eller den stolte mor, far, søster, bror, onkel eller kæreste til festens midtpunkt, hvis du har brændende lyst til at tage ordet og give den unge et par kloge ord med på vejen, som den unge faktisk husker, når rusen har lagt sig, og hvis du helst vil undgå for mange udslidte klicheer og de hændervridende drys af onkelhumor, som får hovedpersonen til at rødme dybere end båndet på huen, så er du kommet til det helt rette sted.

Her på Danske Taler kan du nemlig hente inspiration til din tale i en fin håndfuld taler til ungdommen, vi har liggende i vores arkiv. Læs her, hvordan Knud Romer, Morten Albæk, Martin Thorborg, Geeti Amiri og Mette Frederiksen har grebet opgaven an og undfang så din helt egen tale til ungdommen.

Du kan også hente inspiration til din tale i vores temarum om translokationstaler fra 2020, hvor den søde studentertid så lige så truet ud, som den har gjort i år – eller i vores temarum om citatbrug. Den elegante brug af citater er en kunstart og en eminent måde at sparke liv i en tale – både når du udvikler din idé, og når ideen senere finder sin form i ord. I temarummet har vi samlet en række taler, der alle brillerer med en velvalgt, tankevækkende og berørende brug af citater. Lær og lad dig inspirere af talekunstens store mestre her.

Og hvis du virkelig vil nørde, så prøv vores quiz i stilfigurer og formfinesser, hvor du på benhård vis kan tilegne dig en masse retoriske tips til, hvordan du gør størt mulig indtryk på dit publikum. I tilgift til the thrill of the win får du en masse henvisninger til en perlerække af taler, som du jo kan overveje at citere fra.

Vi ønsker dig alt mulig held og lykke med at brage igennem lydmuren. Tøv ikke, slå trygt på glasset, tag ordet med begejstring og selvtillid, og hils den unge student fra os og sig tillykkeste tillykke!

Vi bruger cookies for at forbedre oplevelsen på hjemmesiden.