Tal på talen

Kunstner Mogens Jacobsen har i mange år lavet netkunst og digital formidling af kunst. Nu svinger han luppen henover talekunsten og analyserer den på helt alternativ vis og ned i mindste detalje.

Krisetid er taletid, og talekunsten har også optaget Mogens Jacobsen, der har skabt et værk, han selv kalder et ufuldstændigt forsøg på at udtømme en politikers tale. Talen, Jacobsen tager under kærlig behandling, er den, statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned med ved et pressemøde den 11. marts 2020.

Værket er en såkaldt visuel patafysisk analyse af det talemanuskript, der ligger på Statsministeriets hjemmeside og her i arkivet. Det gennemillustrerer talen og alt, hvad den helt objektivt rummer.

Antal linjer, ord, og tegn. Antal tegn pr. sætning, ord pr. sætning og bogstaver pr. ord. Gennemsnittet af længden på anvendte sætninger og ord. Fordelingen af konsonanter og vokaler og ord med lige og ulige antal bogstaver. Hyppigst anvendte ord.  Alt sammen i lagkage- og søjlediagrammer.

På toppen af listen over de 20 mest anvendte ord figurerer: vi og I. 
På toppen af listen over de 10 hyppigst gentagne ord med flere bogstaver end gennemsnittet (>4,94 bogstaver pr ord) står: hinanden og Danmark . 

Jacobsen overlader det til beskueren selv at dragfe konklusioner.

Projektet er delvist støttet af et arbejdslegat fra Statens Kunstfond og du kan se hele værket her: https://www.mogensjacobsen.dk/works/92/mf11032020/

Vi bruger cookies for at forbedre oplevelsen på hjemmesiden.