Skip to content

Inger Støjbergs tale ved Folketingets afslutningsdebat

Steen Brogaard, www.ft.dk

Om

Taler

Inger Støjberg
Formand for Danmarksdemokraterne

Dato

Sted

folke

Tale

[...]. Det er jo godt, at vi har en tradition for en afslutningsdebat her ved Folketingets afslutning hvert år. På den måde sikrer vi også, at der i hvert fald for en gangs skyld er en statsminister til stede på dansk grund. Jeg har i hvert fald sat mig for, at jeg vil nyde debatten her i dag, for man ved jo aldrig, om det bliver den sidste, hvor vi har fornøjelse af den nuværende statsministers tilstedeværelse. Dansk politik kan se helt anderledes ud om nogle få uger. I hvert fald kan persongalleriet komme til at se fuldstændig anderledes ud, men mit håb er faktisk også, at dansk politik er et andet sted, når vi kommer tilbage til den nye sæson.
Jeg har jo et lyst sind, så lad mig starte med at fremhæve et par af de ting fra det forgangne folketingsår, som jeg er glad for at Danmarksdemokraterne har deltaget i, og hvor vi, synes jeg, har sat nogle tydelige fingeraftryk. En fin lille finanslovsaftale, hvor vi dog satte nogle klare aftryk til gavn for landdistrikterne i form af flere penge til et styrket akutberedskab i hele landet, udkantstilskud til de små gymnasier, stormflodspulje, penge til landsbyfornyelse og et markant løft af støtten til vores tilskadekomne ansatte i dansk politi. Der er tale om en forsvarsaftale, der investerer 95 mia. kr. i en tung brigade, luftforsvar og derudover også indfører nogle gode HR-initiativer, som skal bidrage til fastholdelse, men også rekruttering i forsvaret og produktion af ammunition på dansk grund. Endvidere drejer det sig om en ældreaftale, hvor vi bl.a. igennem et rigtig godt samarbejde med SF sikrede et større og tidligere økonomisk løft af ældreplejen, end regeringen havde lagt op til, samtidig med at der også afsættes midler til at udbrede faste teams i ældreplejen, og det er altså om om noget noget, der styrker trygheden for rigtig mange ældre, altså at de ved, hvem det er, der kommer i deres hjem hver eneste dag. Men det handler også om en skattereform, der jo bl.a. letter skatten på arbejde for de laveste indkomster, så det bedre kan betale sig at arbejde, men også gør det mere attraktivt for nogle af vores seniorer at blive lidt længere tid på arbejdsmarkedet ved en forhøjet seniorpræmie. Det drejer sig også om en bandepakke, der sætter konsekvent ind over for den brutalitet, som vi ser i bandemiljøet – som i øvrigt også statsministeren berørte i sin tale, og jeg er helt enig i det, statsministeren sagde – ved at indføre flere gode initiativer, men også hårdere straffe og øget overvågning i forbindelse med kriminalitetsbekæmpelse. Jeg synes også, at man skal sige, at de seneste dages afsløringer omkring organiseret kriminalitet på TV 2 viser, at vi så langtfra er i mål, og det tænker jeg vi alle sammen er enige om.
Det er gode aftaler, som alle sammen trænger i den rigtige retning. Men som det jo nok også er tilhørerne bekendt, er jeg ikke den allerstørste fan af den her regering. Alle ved, at Danmarksdemokraterne har et særligt blik for, at livet skal kunne leves i hele Danmark, og desværre fortsætter regeringen altså med en kurs, der trækker Danmark skævt. Man har forhøjet afgiften på diesel, der særlig rammer dem uden for de store byer, som har et dagligt transportbehov, hvor en elbil altså ikke er løsningen. Faktisk mødte jeg egentlig repræsentanter fra et af de såkaldt grønne partier her i europaparlamentsvalgkampen. Nu skal jeg nok være flink, så jeg nævner ikke hvem, men man havde faktisk aktivt fravalgt at bruge en elbil som kampagnebil, fordi man simpelt hen ikke kunne spilde så meget tid i ladestanderen. Det er jo en fair betragtning. Vi er mange, der ikke gider at spilde vores tid i en ladestander, men det er lidt underligt, at helt almindelige mennesker i landdistrikterne så skal straffes med en højere dieselafgift for netop at træffe præcis det samme valg.
Man har også indført en ny flyafgift, det truer de små lufthavne i provinsen, og desværre har regeringen stadig endnu større planer for at dræbe livet på landet, nemlig når man inden længe kommer med en ødelæggende CO2-afgift på dansk landbrug. Michael Svarers grundige rapport har jo fuldstændig gennemhullet regeringsgrundlagets ord om CO2-afgiften, som jeg ellers forstår Venstres formand er ophavsmand til. Det er nu slået fast med syvtommersøm, at man selvfølgelig ikke kan indføre en CO2-afgift, uden at det går ud over arbejdspladserne i landbruget og i vores landdistrikter. Nu skal regeringen så bare vælge, hvor mange mennesker der skal gøres arbejdsløse. Samtidig har Svarerrapporten også dokumenteret sort på hvidt, at en CO2-afgift selvfølgelig vil gøre vores fødevarer dyrere. Der røg så statsministerens løfte til den enlige mor om, at kødsovsen ikke må blive dyrere.
Jeg kommer aldrig nogen sinde til at kunne forstå, hvorfor en regering, ovenikøbet med deltagelse af Venstre, der i hvert fald engang var et landbrugsparti, aktivt vil nedlægge gode danske arbejdspladser i vores land, rundtomkring ude på landet, hvor der jo i høj grad er brug for dem. Derfor har vi også helt fra begyndelsen som det eneste parti i Folketinget sagt blankt nej tak til, at vi som det eneste land i hele verden skal indføre en CO2-afgift på vores landbrug.
Der er også brug for en ny kurs i værdipolitikken. Jeg så et par af Venstres ministre være ude at tale for assimilation for nylig. Det lød jo fint, men det kniber med handling. Foreløbig må man sige, at den eneste assimilation, det er altid svært at sige, vi har set i praksis, er, når regeringen har valgt at indrette ytringsfriheden efter mullahernes ønske, når det handler om kujonagtig koranlov. Og her gik jeg sådan set og troede, at det skulle være den anden vej rundt, så det var folk, der kom hertil, der skulle indrette sig efter os, og at det ikke var os, der skulle indrette os efter nogle mullaher i Mellemøsten, og hvad fintfølende muslimer her i Danmark måtte føle. Samtidig bliver unge skolepiger stadig påtvunget det islamiske tørklæde, og ude i kommunerne kæmper Socialdemokratiet direkte med næb og kløer for at bevare kønsopdelt svømning.
De barnebrudsægteskaber, som jeg fik 60 dages ubetinget fængsel for at standse, er fortsat under fru Mette Frederiksen som statsminister, men det giver jo på sin vis også mening, når man ser, at adskillige socialdemokratiske byrådsmedlemmer er mere loyale over for Erdogan end over for Danmark, mens en socialdemokratisk minister sågar deltager i islamiske bønnemøder op til et vælgermøde. Det er ærlig talt rystende at være vidne til de her ting, og man får jo i høj grad fornemmelsen af, at det er ord, men at det er ord, uden at man rigtig bærer det i hjertet. Jeg må sige, det er en mistanke, jeg har haft igennem lang tid, nemlig at det er sådan, det er, men man må også bare sige det, når man så ser handlingerne eller mangel på samme. Erhvervsministeren kunne jo have rejst sig og gået fra det her møde, hvis han virkelig mente det af hjertet, og hvis det ikke bare var noget, man siger. Det ville man jo have kunnet gjort så let som ingenting og have sagt, at det her ikke hører til på et dansk vælgermøde. Men sådan var det ikke. Det er bare fine ord, og jeg må indrømme, at der er mange fine ord, men de bliver bare ikke omsat til handling.
Samtidig rejser udenrigsministerens spidskandidat, fru Stine Bosse, rundt med planer om at afskaffe det danske retsforbehold og overlade udlændingepolitikken til bureaukraterne i Bruxelles. Det eneste, vi åbenbart selv skal stå for, er at hente 7.000 migranter til landet, så de kan få glæde af de højere offentlige ydelser, som regeringen har besluttet sig for at sende ud i ghettoerne – offentlige ydelser, som de så ovenikøbet kan få betalt i euro, fordi fru Stine Bosse og Moderaterne også vil afskaffe kronen.
Helt ærligt, den her midterregeringen er et principløst politisk misfoster. Der er brug for en ny retning, ja, man får næsten lyst til at sige, at der er brug for bare en retning i det mindste. Der er brug for en ny regering, og der er brug for en borgerlig statsminister ved roret.
Så på vegne af Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti vil jeg gerne fremsætte følgende:

Forslag til vedtagelse

»Folketinget ønsker et EU, der i højere grad respekterer nærhedsprincippet og fokuserer på grænseoverskridende problemer. Folketinget glæder sig over stigningen i det økonomiske råderum, som bør komme danskerne til gode i form af bedre velfærdsydelser og lavere skatter og afgifter, som kan styrke samfundets sammenhængskraft og skabe mere vækst og fremgang. Folketinget opfordrer regeringen til at reducere offentligt bureaukrati og tilbagerulle den store stigning i antallet af akademikere i staten siden 2019. Folketinget understreger vigtigheden af igen at føre en stram udlændingepolitik med flere hjemsendelser, hvor man ikke bukker under for mellemøstlig herskermentalitet, som vi så det med koranloven. Folketinget ser med bekymring på det værdimæssige skred i abortloven og organdonation, hvor der brydes med sunde borgerlige principper. Folketinget opfordrer regeringen til et øget fokus på et Danmark i balance, bedre forhold for danske familier og en styrket indsats for et grønnere Danmark, både til lands og til vands.«
(Forslag til vedtagelse nr. V 83).

Kilde

Kilde

ft.dk

Kildetype

Dokumentation på online medie

Ophavsret

Tags