Taler, taler, taler. Her kan du høre grundlovstaler i morgen

Selvom forbuddet ikke gælder politiske forsamlinger er grundlovsdag i morgen udfordret af slumrende smittefare og trusler om tordenbrud. Dagen fejres imidlertid stadig såvel digitalt som analogt rundt omkring i landet. 

Som de eneste, der foreløbig har meldt ud om en analog fejring, inviterer De Radikale og Liberal Alliance til åbne, analoge grundlovsfester. 

De Radikale arrangerer en ti timer lang og grøn grundlovsdag foran Christiansborg Slotsplads. Arrangementet starter kl. 7 og slutter kl. 17 og er således både for de morgenfriske og de mere fyraftensagtige typer, der vil være med til at markere etårsdagen for klimavalget. Morten Østergaard har bebudet, at han vil holde en grøn grundlovstale undervejs. 

For de mere morgenmagelige ruller Liberal Alliance den røde løber ud foran Musicon i Roskilde og holder åben og gratis grundlovsfest på den. Arrangementet løber fra kl. 10 til kl. 13, og undervejs holder direktør for CEPOS, Martin Ågerup, festtale, mens LA’s formand, Alex Vanopslagh, holder grundlovstale.

Kvinderådet starter den digitale fejring af grundlovsdag på en flot og dertil oprettet hjemmeside, der allerede nu tæller ned til det livestreamede event, der afvikles i samarbejde med Kvindemuseet, Dansk Ungdoms Fællesråd og Institut for Menneskerettigheder. Her sætter de mellem kl. 10-11 fokus på kvinders repræsentation og deltagelse i demokratiet med taler og debat. Direktør for Kvindemuseet, Julie Rokkjær Birch, ligebehandlingschef for Institut for Menneskerettigheder, Maria Ventegodt, og repræsentanter fra den danske ungdom taler. 

Fra kl. 11 og frem til kl. 14 tuner Demokratifestivalen i Ollerup ind i den virtuelle fejring. Eventen streames på Fyens.dk, og her giver bl.a. Johanne Schmidt-Nielsen, Dan Jørgensen og Jacob Ellemann-Jensen deres bud på en grundlovstale i coronakrisens skygge. 

Jacob Ellemann-Jensen holder også grundlovsmøde med sine partipolitiske fæller rundt omkring i landet på sin egen facebookside og på Venstres hjemmeside, hvor der samsendes fra flere lokale grundlovsmøder. Ellemann-Jensen får selskab af bl.a. Inger Støjberg og Sophie Løhde på den digitale talerstol. Det sker fra kl. 12.30. 

Dansk Folkeparti rykker ind på Lykkesholm Slot for at fejre mærkedagen, dog uden deltagere. Fra kl. 14 streamer de fra slottet, hvor Kristian Thulesen Dahl og Pia Kjærsgaard taler til folket live. Links til eventen bliver bekendtgjort på partiets hjemmeside. 

Og endelig fejrer Socialdemokratiet i Køge grundlovsdag på deres Facebookside fra kl. 15.30 og en time frem. Marie Stærke og Astrid Kragh taler. 

 Rigtig god fornøjelse! 

Vi bruger cookies for at forbedre oplevelsen på hjemmesiden.