Prisbelønnet forfatter hædres for sine talegaver

Tine Høeg modtager den 9. december prisen Årets Danske Tale 2021 for sin lyriske nytårstale ved DR2s Nytårskoncert 1000 musikalske flyvekys og et nytårsfortsæt. Dermed gør forfatteren tidligere prisvindere Sofie Linde, H.K. H. Kronprinsesse Mary og Statsminister Mette Frederiksen selskab. 

Tine Høeg (1985) brød stort igennem i 2017 med romanen “Nye rejsende”, som hun modtog Bogforums Debutantpris for. Den 1. maj 2020 fulgte hun debuten op med bestsellerromanen “Tour de Chambre” og modtog i kølvandet på den udgivelse Edvard P-prisen for sit forfatterskab. Begge romaner er dramatiseret til teaterforestillinger. 

Nu modtager Tine Høeg også en pris for sine talegaver. I år går Årets Danske Tale nemlig til Tine Høeg for hendes lyriske tale ved DR2s Nytårskoncert 1000 musikalske flyvekys og et nytårsfortsæt. Dermed kommer forfatteren i fornemt selskab med tidligere prisvindere TV-vært Sofie Linde, H.K.H. Kronprinsesse Mary og Statsminister Mette Frederiksen. 

Årets Danske Tale overrækkes hvert år til en person, der har taget ordet på overbevisende vis og holdt en tale, der gjorde retorisk indtryk eller skabte genlyd i den offentlige debat. 
Tine Høeg modtager prisen for sin poetiske tilgang til nytårstalen som genre og for på smukkeste vis at italesætte coronakrisen på en måde, der løfter den personlige og hverdagsrealistiske erfaring til noget universelt og dybt berørende. Juryen udtaler blandt andet: 

– Selvom talen skildrer digter-jegets år, møder den os i et enkelt og rammende sprog om de sammensatte følelser, som 2020 vakte hos mange. Dens sanselighed og billedrigdom skaber genkendelse og følelsen af samhørighed i kraft af de mærkelige erfaringer, som vi delte i 2020, og den balancerer bevægende på mødet mellem sproglig nyskabelse og de ord, der blev fælleseje. Derfor tildeles Tine Høeg prisen ”Årets Danske Tale 2021”.

Årets Danske Tale uddeles hvert år af Danske Taler og Rhetor for at markere mundtligheden og hylde talekunsten. 
Prisoverrækkelsen finder sted den 9. december i forbindelse med Rhetors årlige konference for taleskrivere, Logograf, hvor Bertel Haarder traditionen tro vil overrække prisen til Tine Høeg. Logograf afvikles i 2021 i et samarbejde mellem Rhetor og Teknologisk Institut under overskriften Taler og Teknologi. 

Yderligere information: 

Vi kan desværre ikke vise Tine Høegs nytårstale live, da rettighederne til optagelserne ligger hos DR, men talen kan læses her

Find pressefotos her: http://www.tinehoeg.net/pressefotos.html

Find mere information om Årets Danske Tale og tidligere prisvindere her.

Vi bruger cookies for at forbedre oplevelsen på hjemmesiden.