Kære landsråd!
Velkommen alle sammen.
Hvor er det godt at se jer, det har jeg faktisk glædet mig til i et helt år!
For vi har noget sammen, noget der er større og mere end et partikort.
Noget, der er mere levende end ren ideologi.
Noget, der rækker ud over hverdagens løsningsorienterede politik.
Vi har konservatismen!
Det er den, der har bragt os sammen.
Og hvad er så moderne konservatisme?
Hvordan er det, vores vision ser ud?
Hvilke håb er det, vi er fælles om at dele?
Nu skal I høre, hvad jeg ser for mig: En fælles fremtid.
At sikre fremtiden er vores opgave, vores mål!
At sikre fremtiden sker bedst gennem konservativ politik!
Der er dem, der vil sige til jer, at konservativ og fremtid er to ord, der ikke kan indgå i samme sætning.
De tager fejl. At fremtiden er konservativ, skal vi sammen vise i denne weekend!
For hvis dette land vil en fælles fremtid med vækst og tryghed, må den bygge på konservatismen!
Ikke populisme, ikke socialisme, ikke ultraliberalisme, ikke islamisme.
Fremtiden tilhører den konservative helhedstænkning, hvor man former et samfund, der tilbyder lige muligheder for alle.
Konservatismen er kittet, der holder vores samfund sammen. Uden det kit ingen fælles fremtid!
"Der er værdier, vi Konservative ikke giver køb på," skrev Per Stig i en kronik i år, og jeg er helt enig. Det er de værdier, jeg vil koncentrere mig om i dag.
Når jeg taler om en fælles konservativ fremtid, ser jeg en stærk nation, der tager vare på de svageste.
En nation, hvor sammenhængskraften styrkes gennem fælles værdier.
En nation, hvor der er frihed og respekt for den enkelte og dennes ansvar.
Det er store ord. Men det er på dem, vi bygger vores konkrete politik i det daglige på Christiansborg og i kommunerne.
Og dem giver vi ikke køb på!
Konservatisme i praksis er at skabe en balanceret og rolig udvikling. Vi konservative har altid vendt os imod pludselige og altomfattende samfundsforandringer. Vi er ikke revolutionære.
For konservatisme handler ikke mindst om tryghed - tryghed for den enkelte, tryghed for familien og tryghed for nationen.
Hvis ikke VI står for tryghed, hvem skulle så?
Det er ikke en kliché eller en floskel, når vi siger, at vi vil 'forandre for at bevare'.
For det forklarer helt præcist, at hvis vi vil bevare dette samfund, som generationer før os har bygget op, er vi nødt til at forandre det med nænsom hånd.
Det danske samfund er en indviklet organisme, der hver dag vokser og udvikler sig. Men vi ønsker ikke, at samfundet bliver en mekanisme, der kan ændres radikalt ved brutale og kolde indgreb.
Vi konservative ikke alene anerkender, at reformer ofte både er nødvendige og ønskelige.
Vi vil reformer! Vi er et reform-venligt parti!
Det er os, der står bag reformer for skat, for miljø, for grøn vækst, for politi, for integration, for forsvaret, for infrastrukturen, for lukkeloven, ja, sågar for gulpladebiler ...
Samtidig er vi garanter for, at reformerne bliver gennemført med lige dele omtanke og hensyn til de mennesker forandringen vedrører.
Vi konservative ved, at visdom er erfaring, der er erhvervet af generationerne før os.
Den viden vil vi som konservative ikke sætte over styr.
At være konservativ er at være i pagt med tiden - fortiden, nutiden og ikke mindst fremtiden.
Men at være konservativ er også at være konkret.
Jeg ser mig for et Danmark med en moderne offentlig sektor, der fokuserer på de mennesker, den er sat i verden for at hjælpe.
Altså: en moderniseret sektor, som leverer offentlige kerneydelser af højeste kvalitet til danskerne.
Danskerne betaler en høj skat. Derfor har vi krav på, at alle oplever, at de får ordentlig service for pengene. Skal det lykkes, skal den offentlige sektor indrettes, så danskerne får det, de både forventer og har krav på.
Vi skal bestemt ikke have en større offentlig sektor - men vi skal have en mere moderne offentlig sektor til gavn for borgerne og for de ansatte.
Og lad mig forebygge enhver misforståelse. Der er ikke tale om, at Det Konservative Folkeparti pludselig er gået hen og blevet det fjerde eller femte Socialdemokrati her i landet. Nej, vi Konservative er og bliver dét borgerlige parti i Danmark!
Og det er vi stolte af!
Som I sikkert ved, har vi konservative oprettet en hjemmeside med navnet Frihedtildig.dk. Det har vi gjort for at få brugernes og de ansattes hjælp til at komme af med unødvendigt bureaukrati og bøvl i det offentlige system. Vores konservative mål er, at de ansatte skal bruge tiden til det de er bedst til - nemlig at hjælpe borgerne og ikke udfylde meningsløse formularer.
Vi har modtaget rigtig mange inspirerende indlæg fra folk over hele landet via vores nye hjemmeside. De er fulde af gode og konstruktive tanker om, hvordan vi skaber en bedre offentlig sektor.
Men vi kan kun opnå en bedre offentlig sektor, hvis vi politikere også griber i egen barm. Det nytter ikke noget, at vi politikere kræver mere kontrol og tilsyn over hele linien - blot fordi en enkelt medarbejder laver en fejl.
Vi skal kort sagt have en offentlig sektor med mere tillid til medarbejderne - og bedre service til borgerne. Og det skal ske efter disse pejlemærker:
Vi skal have færre tilsyn. Myndighedernes tilsyn af offentlige institutioner som for eksempel plejehjem, bosteder og hospitaler er naturligvis nødvendige, men de må ikke falde så hyppigt og ukoordineret, som det nogle gange sker i dag.
De koster store ressourcer hos de ansatte og stjæler dermed værdifuld tid fra borgerne. Derfor skal de offentlige tilsyn forenkles og sammenlægges i det omfang, det på forsvarlig vis kan lade sig gøre.
Vi skal have mindre dokumentation. Vi skal luge ud i de mange krav om dokumentation og afrapportering, der tynger den offentlige sektor i dag. Det stjæler tid og ressourcer fra den omsorg, pleje og service, som rigtig mange danskere er afhængige af.
Målsætningen burde være, at de offentligt ansatte kun skal dokumentere og registrere det, der er til gavn for borgeren. Dokumentationen skal ikke ske for systemets egen skyld.
Vi skal styrke de offentlige ledere: De offentlige ledere skal have større frihed og flere muligheder for at udvikle deres kompetencer. Vi skal nedbryde de barrierer, der begrænser deres ledelsesrum. Men med større frihed følger også større ansvar. Derfor støtter jeg en øget brug af resultatløn - altså at en del af de offentlige lederes løn afhænger af de resultater, de opnår.
Vi skal have mere forskning i offentlig ledelse. De offentlige ledere skal være bedre til at lede og inspirere deres medarbejdere. For sagen er jo ganske enkel: Uden bedre ledere - ingen bedre offentlig sektor. De to ting hænger sammen.
Derfor skal vi kanalisere midler til forskning indenfor netop spørgsmålet om offentlig ledelse, så vi får højnet kvaliteten på dette felt.
Kort sagt: Vi skal væk med unødige regler og bureaukratisk kontrol i den offentlige sektor - og vi skal gøre kolde hænder varme:
Og vær ikke i tvivl:
Vi Konservative ønsker en stærk offentlig sektor, der kan sikre borgere og virksomheder ydelser af høj kvalitet. Men den offentlige sektor må ikke blive så omfattende, at den begrænser den personlige frihed eller det personlige ansvar.
Denne balance mellem stat og borger er helt central for konservatismen!
Jeg ser for mig et Danmark, hvor de svageste hjælpes op af de stærke uden at de stærke trækkes ned. Det er et samfund, hvor den offentlige hjælp ikke spredes ud på os alle, men målrettes de personer, der har mest brug for det.
Hvad vil det sige?
Det vil sige, at de fleste af os herinde ikke skal pakkes ind af de offentlige.
Vi Konservative ønsker, at det er de udsatte grupper, der først og sidst skal hjælpes!
Vores parti er garanten for et socialt sikkerhedsnet under alle dem, som midlertidigt eller permanent ikke kan klare sig selv!
Konservatisme er ikke og har aldrig været at overlade den enkelte til sig selv. Vi tror på samfundet, vi tror på fællesskabet - det skal vi værne om.
Det er konservativt at forbedre vilkårene for de mest udsatte grupper. Det har det altid været. Det kan være fraskilte mænd, der er endt på herberg. Småbørnsfamilien ramt af sygdom og arbejdsløshed. Den psykiske syge, der ikke har nogen til at hjælpe sig.
De udsatte grupper er ikke store grupper, for vi er et rigt samfund, hvor langt de fleste klarer sig godt.
Netop derfor skal vi tage os ekstra godt af vores udsatte medborgere.
Vores mål er en socialpolitik, der er tilpasset det enkelte menneske. En indsats, der sikrer mennesker med sociale problemer den nødvendige hjælp, den gode pleje og den menneskelige omsorg, der kan danne grundlag for en værdig og meningsfuld tilværelse.
Konservatisme handler nemlig også om medfølelse, medmenneskelighed. Kort sagt: næstekærlighed.
Samtidig er det vigtigt for os at styrke den enkeltes muligheder med respekt for det enkelte menneske. Det er derfor, at vi har lavet et socialpolitisk udspil.
Ligesom vi ikke skal underbehandle mennesker, skal vi ikke overbehandle dem.
Nej, vi skal behandle dem med den respekt, vi selv ville ønske at blive behandlet med i en tilsvarende situation.
Jeg ser for mig et Danmark, hvor borgerne basalt set er sunde og raske. Ja, her kan man da i sandhed tale om at forandre for at bevare ... !
Konservativ sundhedspolitik bygger på det princip, at alle har fri og lige adgang til sygdomsbehandling. Det Konservative Folkeparti ønsker i det daglige at fokusere på sundheden for de svageste.
Det offentlige sygehusvæsen er kernen i behandlingen af patienterne. Det er vigtigt! Men vi understreger, at borgeren i høj grad er ansvarlig for sin egen sundhed. Også her taler vi om Det Personlige Ansvar, som jo er en vigtig del af konservatismen.
Men vi skal tage hånd om de grupper, der af forskellige årsager er for svage til selv at håndtere sundhed, forebyggelse og sygdom.
På sidste års landsråd lovede jeg, at vi ville forbedre vilkårene for de psykisk syge. Det løfte har vi holdt.
Kort tid efter landsrådet indgik regeringen en politisk aftale, som sikrede behandlingen for voksne psykisk syge en ordentlig saltvandsindsprøjtning: Allerede i år er der tilført 50 millioner.
I løbet af de kommende år vil der ske løft for mange hundrede millioner kroner. Resultaterne ses allerede: For første gang i flere år falder antallet af psykiatriske patienter på venteliste.
Regeringen har også afsat en kvart milliard kroner på næste års finanslov til at modernisere landets psykiatriske afdelinger. Så vi kan sikre, at psykisk syge mennesker kan bo under værdige forhold, mens de er indlagt.
Og om kort tid vil regeringen præsentere en ny plan, der skal løfte hele psykiatriområdet:
Vi vil sikre, at psykisk syge kan få hjælp på det tidspunkt af døgnet, hvor de bliver syge - så de ikke skal vente til dagtimerne.
Vi vil sende opsøgende teams ud for at hjælpe svært psykisk syge, så de ikke risikere at ende i selvmord, misbrug eller kriminalitet.
Vi vil sikre, at vi opdager sygdomme hurtigt og får sat ind med behandling, så unge mennesker med anoreksi og skizofreni ikke får lov at sejle deres egen sø.
Vi vil sende opsøgende teams ud for at hjælpe svært psykisk syge, så de ikke risikere at ende i selvmord, misbrug eller kriminalitet.
Vi vil sikre, at vi opdager sygdomme hurtigt og får sat ind med behandling, så unge mennesker med anoreksi og skizofreni ikke får lov at sejle deres egen sø.
Jeg er også glad for at kunne sige, at vi på kræftområdet er kommet meget langt. Vi er det parti, der har sat bekæmpelse af kræft øverst på den politiske dagsorden.
Og hvad vigtigere er: Kræftpakkerne virker!
Flere overlever, og de lever længere.
Men vi stopper ikke her.
Næste år agter regeringen at tage endnu et stort skridt fremad på kræftområdet.
Vi lancerer den tredje kræftplan!
Målet er, at vi skal blive endnu hurtigere til at diagnosticere kræft, og at vi skal kunne tilbyde en endnu bedre genoptræningsindsats.
Dette gør vi jo ikke alene, det gør vi som regering. Det gør vi sammen med Venstre, og det gør vi ikke mindst sammen med vores og landets nye statsminister Lars Løkke Rasmussen.
Dette gør vi jo ikke alene, det gør vi som regering. Det gør vi sammen med Venstre, og det gør vi ikke mindst sammen med vores og landets nye statsminister Lars Løkke Rasmussen.
Jeg glæder mig over samarbejdet med Lars. Han er et menneske, jeg sætter stor pris på, vi har et utroligt godt samarbejde, og jeg ser frem til at skulle fortsætte det i rigtig mange år fremover!
Jeg ser for mig et Danmark, hvor borgeren - ikke systemerne, institutionerne eller ideologier - er i centrum. Vi skaber rammerne, hvori borgeren kan udfolde sig.
Det betyder ikke, at vi synes, at alle udfoldelser er lige gode. Det er de ikke. Konservatismen erkender, at noget er bedre end andet.
Alt er ikke lige godt.
Vi tør faktisk godt stå op og sige, at vi mener, at vores værdier er mere holdbare, mere rigtige og mere retfærdige end andre. Det er jo derfor, at vi har valgt dem!
Vores værdier har blandt andet udspring i, at vi er et kristent folk, kristen tankegang gennemstrømmer hele samfundet. Vi respekterer og anerkender naturligvis andre religioner, vi har religionsfrihed. Men! - vi har ikke religionslighed.
Der er altså en væsentlig forskel.
Danmark er og har altid været et åbent land, der ikke er bange for andre religioner og kulturer. Vi har været globalister siden vikingernes tid - vist nok til englændere, franskmænd og andre folkeslags fortrydelse ... og vores grænser har aldrig været lukkede med pigtråd og miner.
Og vi modtager fortsat mange fremmede med anden religiøs og kulturel baggrund. Faktisk er det længe siden vi har oplevet en så kraftig indvandring til landet, som i disse år - hovedparten er i dag arbejdskraft fra EU-lande, hvor vi før 2001 oplevede en massiv tilstrømning fra den tredje verden.
Danmark kan ikke løse hele verdens fattigdomsproblemer, så VK-regeringen har stoppet den ukontrollable indvandring og familiesammenføring.
Udlændingepolitikken er fast og fair. Og følges op af et internationalt fokus på at skabe demokrati og vækst, så fattigdommen og den migration, den medfører, stoppes.
Udlændingepolitikken ændrer vi ikke!
Og vi er stolte over de resultater, vi har opnået:
Vi har fået styr på antallet af indvandrere. Det spiller en helt afgørende rolle for integrationen.
Vi har fået mange ud på arbejdsmarkedet og i uddannelse, og på den måde sikret den økonomiske integration.
Men vi har erfaret, at det at komme i arbejde ikke gør det alene. Man integreres ikke nødvendigvis, fordi man er på arbejdsmarkedet.
Man skal have værdierne med.
Så vi kan sikre en demokratisk integration.
Mange indvandrere er ikke blevet så velintegrerede, som vi håbede og ønskede. Vi har fået parallelsamfund, utrygge ghettoer, undertrykte kvinder, der ikke blander sig med resten af befolkningen, kriminelle ungdomsbander og børn, der ikke har lært respekt for de danske værdier.
På sidste Landsråd lovede jeg, at vi skulle stille nye krav til den restgruppe af indvandrere, der ikke er blevet integreret i samfundet. Og det løfte bliver nu indfriet.
Vi Konservative lancerede her i sensommeren vores nye integrationsprogram 'Demokratisk Integration.'
Og jeg skal lige hilse og sige, at det er blevet Danmarks mest kendte integrationsprogram - jeg tror ikke noget politisk udspil har fået så megen omtale i så mange medier på så kort tid!
Vi er i sandhed en nation, der går meget op i beklædning ...
Ja, lad mig da sige det kontroversielle ord med det samme:
Burka.
Det var jo nok det, der sikrede os så meget omtale. Og det vender jeg tilbage til om et øjeblik - men inden der helt går burka i den, vil jeg gerne fortælle, hvad Demokratisk Integration egentlig handler om.
Jeg ser for mig et Danmark, hvor indvandrerne bliver langt bedre integreret og inkluderet i samfundet. Altså bliver aktive samfundsborgere.
Vi Konservative ønsker at bevare og styrke Danmark som et åbent, attraktivt og tolerant samfund. I den forbindelse er det afgørende, at vi får integreret nye medborgere fuldt og helt i danske og ikke mindst vores demokratiske værdier. For sådan bevarer vi sammenhængskraften i det danske samfund.
De ting som ikke fungerer, skygger jo for de mange, mange mennesker, der enten er blevet eller er i fuld gang med at blive en del af vores demokratiske fællesskab. Derfor er vi klar til at give integrationsområdet et grundigt og kritisk eftersyn. Og det er her Demokratisk Integration spiller en væsentlig rolle.
Udgangspunktet er, at samfundet stiller rammerne for integration, men at integration er den enkelte indvandrers ansvar. Konservative anerkender ikke indvandrere som et problem - men vi skal være meget, meget bedre til at bruge deres kompetencer og ressourcer.
Derfor lancerede vi vores udspil med 13 kapitler og godt 90 nye forslag, der bl.a. handler om at give indvandrerkvinderne reel ligestilling, om undervisning i demokratisk medborgerskab, om at se nærmere på etniske sygdomsmønstre, så vi kan blive bedre til at behandle, om bedre kontrol med friskolerne, om værtsfamilieordninger, om afskaffelse af ghettoer - og mange, mange andre gode forslag. Som annonceret på vores sommergruppe er det vores plan i de kommende måneder at rejse rundt i landet og diskutere oplægget og slutte af med en konference.
Vi er født forskellige, vi udvikler os forskelligt, vi har alle behov for at leve i et fællesskab - og derfor går vi konservative ind for et fælles, grundlæggende værdisæt, der giver os frihed under ansvar. Dette værdisæt ønsker vi at dele med vores medborgere - indfødte som indvandrede.
Men behøvede vi så at foreslå et forbud mod burkaer, er der måske en enkelt eller to eller tre ... her i salen, der vil spørge. Er det nu konservativ politik?
Vi havde da helst været fri for at foreslå et forbud mod burkaer. Vi er ikke et forbudsparti.
Og som jeg helt fra begyndelsen har slået fast, så stemmer Vi Konservative naturligvis ikke for et forbud, hvis det er i strid med konventionerne eller Grundloven.
Samtidig vil jeg gerne understrege, at jeg er særdeles tilfreds med, at denne debat har ført til, at vi nu i regeringen har nedsat en arbejdsgruppe, der skal se på, hvordan vi kan begrænse burkaen i det offentlige rum.
For vi kan som konservative ikke acceptere, at kvinder her i landet skal påtvinges eller overtales til at lade sig tildække - alene med det formål at afskære kvinden fra at være en aktiv samfundsborger.
Danmarks styrke er vores fællesskab og alles deltagelse i det - og burkaen forhindrer kvinderne i at blive en del af vores fællesskab.
Burkaen er et symbol på den militante og fundamentale ekstremisme. Burkaen skal skræmme de moderate muslimer til at føje de ekstremistiske. Burkaen er en ydmygende måde at undertrykke kvinder på. Derfor har vi sagt nej tak til burkaen.
For er der noget vi Konservative - kvinder som mænd - ikke vil være med til, så er det at give køb på vores hårdt tilkæmpede ligestilling mellem kønnene.
Og tolererer vi alt i tolerancens navn, er der ikke tale om tolerance, men om ligegyldighed.
Vi ønsker, at kvinderne bliver en del af det danske samfund!
Vi kræver ligestilling til alle kvinder!
Derfor siger vi: Giv kvinderne deres frihed!
Det er for kvinderne, vi har rejst debatten.
Jeg forstår til fulde, at forslaget er blevet diskuteret. Jeg forstår til fulde, at vi ikke alle er enige. Det skal der være plads til. Det er der plads til. For sådan er det at være medlem hos os konservative. Vi er et rummeligt parti.
Konservatismen er nemlig ikke et tilbud til en lille gruppe ude på den ene politiske fløj. Nej, vi hedder med stolthed Det Konservative Folkeparti, fordi konservatismen er et tilbud til hele folket.
Nuvel, det har hele folket så ikke opdaget endnu - men det kommer det til!
Det er jo blandt andet derfor, vi er her!
Konservatisme er ikke et populistisk modefænomen, det er en holdning, en tilstand, en livsanskuelse, hvor man opfører sig ordentligt.
Jeg ser for mig et Danmark, hvor ret og pligt følges ad.
Vi Konservative plejer at sige, at et velfærdssamfund måles på, hvordan det behandler sine svage. Det står jeg ved.
Men et velfærdssamfund måles også på det ansvar, vi hver især føler for fællesskabet.
Vi kan gøre meget fra statens side - fra samfundets side - med ekstra millioner hér og ekstra milliarder dér.
Men hvad nytter det med ekstra penge til skolebøger, hvis eleverne, når de møder i skole, ikke har sovet nok og i øvrigt ikke har fået morgenmad?
Hvad nytter det at afsætte penge til bedre toiletter, hvis elevernes manglende opdragelse gør, at de både sviner og smadrer det hele til igen?
Hvad nytter det, at sætte det ene efter det andet i værk for at sikre bedre integration, hvis vi aldrig inviterer indvandrerne ind i vores fællesskab?
Hvad nytter det at tale om et godt og værdigt liv som ældre, hvis ensomheden er det største problem og børnene ikke har tid til besøg?
Vi har hver især en pligt til at bidrage til velfærdssamfundet. Og her tænker jeg ikke kun med skatter og afgifter, her tænker jeg på alt det, som netop ikke kan gøres op i penge.
Udviklingen af velfærdssamfundet handler ikke alene om statens budgetter. Der er velfærd, man ikke kan betale sig fra - f.eks. at være opmærksom på sin gamle nabo, at sørge for, at børnene kommer friske og veludhvilede i skole, at sørge for at få indvandrerpigen i klassen med til håndbold, at hilse på kassedamen, at give plads i trafikken osv., osv.
Kort sagt: Det personlige ansvar!
Det jeg taler om, er Det Inkluderende Samfund.
Dér viser Vi Konservative og konservatismen vejen.
Et andet mål - måske det vigtigste mål - vi konservative har sat os gennem tiderne, er, at levere et bedre samfund videre til de næste generationer.
Vi kalder det generationskontrakten.
I dag handler det om at levere et grønt samfund i balance videre til vores børn og børnebørn.
Jeg ser for mig et Danmark, der bliver en grøn vindernation, hvor naturen har det bedre end før og hvor vores energi i stadig højere grad stammer fra vedvarende energikilder. Hvor vi forurener minimalt, og hvor vi beskytter vores fauna og natur maksimalt. Og hvor Danmark bliver uafhængig af fossile brændstoffer!
Sidste år lovede jeg, at vi skulle have en grøn skattereform. Og det løfte indfriede vi med den skattereform regeringen fik vedtaget i foråret.
Nu er der mere skat på de knappe ressourcer og mindre skat på arbejde!
Vi lovede at sænke skatten på den sidst tjente krone - og vi holdt det!
Vi letter indkomstskatter med knap 29 milliarder kroner og det betyder for en faglært arbejderfamilie 6500 kroner mere i 2010.
Siden jeg trådte til som formand for et år siden har vi skaffet skatteyderne en skattelettelse på syv ½ procentpoint!
Syv ½ procentpoint! Næsten 350.000 danskere slipper for topskatten - og over 70 procent af danskerne får en højeste marginalskat på 44 procent.
Det er ikke bare god konservativ politik, det er simpelthen den rette vej!
1. januar får vi nye skattekort med nye, lave trækprocenter. Danskerne får flere penge mellem hænderne, end de har fået i flere årtier!
Det, mine damer og herrer, kalder jeg en konservativ sejr!
Men tilbage til det grønne Danmark. For vi skal videre - skal vi blive en grøn vindernation, skal vi skabe et grønt vækstsamfund. Og derfor skal vi væk fra tidligere tiders tænkning om, at bæredygtighed og vækst er hinandens modsætninger.
For det passer ganske enkelt ikke.
Danske virksomheder er blandt de mest energieffektive i verden og har samtidig en værdiskabelse pr. medarbejder, der ligger i top internationalt.
Sidste år nåede den danske eksport af energiteknologi et nyt højdepunkt med 64 milliarder kroner.
Det er en vækst på hele 19 pct. fra 2007 til 2008. Og det er en vækst, der er mange gange større end vores venner i de øvrige EU-lande.
Klimaforandringerne forventes at få den globale efterspørgsel efter klima- og miljøvenlige teknologier til at mangedobles i de kommende år.
Dér skal vi sætte ind.
Dér kan vi høste frugterne af mange års grøn politik.
Dér ser jeg også en del af løsningen på den økonomiske krise.
Her og nu vil jeg slå fast, at regeringen i denne valgperiode kommer med en strategi for, hvordan Danmark bliver uafhængigt af fossile brændsler.
Det bliver en gigantisk omstilling. Måske den største omstilling af vores produktionsapparat siden industrialiseringen.
Og det er ikke gratis - der er ikke nogen quick-fix. Det kommer til at tage tid og koste penge. Men perspektiverne er derefter.
Vi taler om bæredygtigt energiforbrug og produktion.
Vi taler om forsyningssikkerhed - f.eks. uafhængighed af olie og gas fra diverse regimer.
Vi taler om at bekæmpe klimaforandringerne.
Og vi taler om eksportperspektiver i grøn teknologi.
Så vi skal gå forrest når det gælder forskning og udvikling af effektive klimateknologier.
Dér ligger arbejdspladser.
Dér ligger indtægter.
Men der ligger så sandelig også en del af håbet om en løsning på verdens klimaproblemer.
Fremtiden afhænger af vores løsning af klimaproblemerne.
Det er vist godt, at det er os, der har Klimaministeriet!
Siden vi fik Miljøministeriet i 2004, og erklærede, at vi er Danmarks grønne parti, så er den grønne dagsorden trådt klart igennem.
Om kort tid er Danmark vært for Klima-topmødet - her vil vi, i særlig grad Connie, tale om at forandre verden for at bevare verden. Hvis Konservative ikke taler klimaets sag, hvem skulle egentlig så? Det er ikke uden grund, at vores partifarve er grøn - og at den ligefrem er racing-green understreger bare, at kampen for klimaet haster.
Vi konservative er i pole position!
Jeg ser for mig et Danmark, hvor der er lys for enden af den tunnel, den internationale krise har ført os ind i.
Vi Konservative har altid stået for ansvarlig økonomisk tryghed.
Det kender befolkningen os på.
Og vi er partiet, der skaber arbejdspladser - aldrig er der blevet skabt så mange, som under denne regering. Tryghed i ansættelsen er vigtigt for os. Landet taber desværre arbejdspladser nu, som følge af den internationale krise, men de kommer igen.
Krisen - og vores vej ud af den - vil jeg fokusere meget mere på i morgen.
Men lad mig fortælle jer, at den nuværende regering har Danmarks-rekord i oprettelse af nye arbejdspladser!
At vi har afskaffet udlandsgælden!
At vi fik arbejdsløsheden ned nær nul inden den internationale finanskrise slog indover landet!
Og da finanskrisen ramte, har den danske regering, ligesom andre ansvarlige regeringer rundt om i verden, grebet ind med en række tiltag, der skal afbøde finanskrisens konsekvenser for borgere og virksomheder. Tiltagene har været af forskellig karakter, men de har haft det fælles mål at sikre os mod at havne i en decideret kreditklemme.
Den mission er lykkes!
Og netop nu, hvor vi oplever de første spæde tegn på positive vækstrater på de udenlandske markeder, er det vigtigt, at vi ruster dansk erhvervsliv til tiden efter krisen.
Vi Konservative har jo altid været partiet for det driftige og dygtige erhvervsliv. For dem, der arbejder hårdt og tjener penge hjem til landet.
Derfor har vi netop lanceret en erhvervspakke, der skal hjælpe mindre virksomheders erhvervsudvikling.
Vi forbedrer vores eksportkreditordninger.
Vi forbedrer vækstkautionsordningerne til små og mellemstore virksomheder.
Og vi sikrer mere risikovillig kapital til nye danske virksomheder, der skal skabe næste generation af arbejdspladser.
Men det er mig samtidig magtpåliggende at slå fast med syvtommersøm, at der er tale om midlertidige ordninger, som har til formål at bringe Danmark tilbage på vækstsporet. Det er fortsat og vil forblive denne regerings opfattelse, at staten ikke skal drive bankvirksomhed.
Så mon ikke netop denne regering er den rette til at sikre både landet og de enkelte familier økonomisk tryghed i en krisetid!
Mon ikke denne regering mest effektivt kan oprette nye arbejdspladser!
Og mon ikke denne regering er bedst til at skabe ny vækst!
Det er jeg ikke et sekund i tvivl om!
Vi har lært meget af krisen. Vi har opdaget, hvor lille og sårbar vores globale landsby er. På øjeblikke kan milliardbeløb blive handlet mellem lande og kontinenter takket være computerteknologi. Hvad der før tog uger, tager i dag sekunder.
Det betyder, at finansielle katastrofer kan indtræffe før de ansvarlige regeringer har haft chancen til at gribe ind.
Sådan var det ikke for 20, 40 eller 50 år siden.
Det har gjort os alle sårbare. Når USA nyser, bliver vi alle forkølede.
Og derfor er vi også blevet gensidigt afhængige.
I sidste ende har vi lært, at der nu - mere end nogensinde - er behov for, at vi alle forvalter vores frihed ansvarligt.
Og ingen forvalter den mere ansvarligt end Det Konservative Folkeparti!
Vi står for tryghed!
Vi står for omhu!
Og vi står for en sikker fremtid!
Men igen: I morgen vil jeg fokusere langt mere på den økonomiske krise og vores vej ud af den. For vi må se i øjnene, at Danmark er blevet ramt.
Alt for mange danskere har mistet deres arbejde, nogle står overfor tvangsauktioner. Der er lang vej endnu.
Men Vi Konservative sikrer en blød landing. Vi er også forsigtigt optimistiske. For vi er begyndt at se lyset for enden af tunnelen!
Jeg har nu talt om, at vores parti står for tryghed - økonomisk, arbejdsmæssigt. Men det gælder i særlig grad vores værdier.
Jeg ser for mig et Danmark med tryghed. Det er en tryghed, der kæmpes for på mange forskellige fronter, og en af fronterne ligger flere tusinde kilometer herfra.
Lige nu har vi cirka 730 danske soldater udsendt til Afghanistan, hvor de dagligt og i bogstaveligste forstand kæmper for tryghed, for frihed og for demokratiske værdier.
Konservatismen forener det nationale med det internationale, fordi den ved, at går det galt internationalt, går det også galt nationalt!
Så det er ikke tilfældigt, at kampen for de danske værdier starter derude - og at det er herhjemme den fortsætter.
For frihed.
For demokrati.
For ligestilling.
Vi kæmper alle på hver vores måde. Vores soldater slås med våben i hånd for at udemokratiske fundamentalister ikke igen omdanner et land til en terroristrede, der kan true hele verdens sikkerhed.
Det er vores drenge og piger, og de kæmper med deres liv som indsats.
Vi danskere har dem meget at være taknemmelige for.
Samtidig forsøger vi, der er herinde, at sørge for, at soldaternes indsats ikke er forgæves.
Vi kæmper sammen, de med våben, vi i skrift og i tale.
På den måde fører vi deres kamp for vores fælles værdier videre i den politiske dagligdag herhjemme.
Tag ikke fejl. Jeg siger ikke, at soldaterne kæmper for konservatismen. Selvfølgelig ikke. Soldaterne har lige så mange forskellige politiske holdninger som resten af befolkningen. Det ville være mærkeligt andet.
Men som folk deler vi nogle særlige værdier.
Soldaterne kæmper for de danske værdier, som vi står sammen om.
Og når jeg taler om at sætte den offentlige sektor fri, er det også et led i kampen for disse værdier. Det handler om frihed og tillid.
Når vi ønsker en demokratisk integration af vores indvandrere, ligger det i forlængelse af kampen for demokratiet på andre og fjernere fronter.
Og når vi arbejder for at hjælpe de udsatte grupper bedre socialt og sundhedsmæssigt, er det en del af et fælles værdisæt, som er værd at kæmpe for.
Generationer før os har bygget Danmark op. Vi bygger videre på denne nation, så vi kan give et endnu bedre land videre til de næste generationer. Og dette land og dets værdier er værd at forsvare - også mange tusinde kilometer herfra. Det viser vores udsendte soldater os, og det skal de have en stort tak for!
Herhjemme er det så op til os, at stå i spidsen for den videre kamp.
Vi skal vise vejen!
Vi er klar til at tage det ansvar på os!
Vi er Det Konservative Folkeparti.
Vi er ikke en eksklusiv klub for en lille gruppe mennesker ude på en politisk fløj.
Vi er et parti for alle danskere.
Et folkeparti, der vel at mærke er så konservativt, at det gør noget!
Se, sådan ser jeg den konservative vision år 2009 og årene frem. Det Konservative Folkeparti er ikke alene et regerings-bærende parti, vi er også et samfundsbærende parti, der sikrer danskerne en fælles fremtid i vækst og tryghed.
Tak for ordet.