Skip to content

Morten Messerschmidts tale ved Folketingets afslutningsdebat

Om

Taler

Morten Messerschmidt
Formand for Dansk Folkeparti

Dato

Sted

Folketingets talerstol, Christiansborg

Tale

Et af privilegierne ved at komme på her, knap 12 timer efter vi lagde fra land, er, at man har mulighed for at tænke lidt over det og forberede sig lidt, også i relation til det, der er sagt. Jeg oplevede i dag en varm og på mange måder positiv ting med statsministeren, som jeg ikke tidligere har oplevet. Hvis man måtte tale engelsk fra talerstolen, ville jeg næsten sige, at vi bondede, da hun nævnte »Blinkende lygter«, som er en af dansk filmhistories allerfornemste film. Som jeg sad og lyttede igennem talerne, synes jeg, at der er rigtig mange af de frekvenser, vi alle sammen kender og, tror jeg, elsker fra »Blinkende lygter«, som indrammer regeringens politik. Hvem husker ikke ordene: »Det skal jeg da ha'!«, som sublimt blev leveret af Ulrich Thomsen som Peter, der godt nok i filmen spiller narkomanen, som kun tænker på det næste fix. I virkelighedens verden beskriver det forholdet mellem regeringen og DJØF – DJØF, der er på konstant jagt efter skatteydernes penge, og som med en eftergivende regering virkelig får, hvad de vil have, nemlig flere og flere ansatte. Jeg tror, at det er blevet til 13.000 flere, siden statsministeren blev statsminister, og 11 mia. kr. mere fra skatteydernes side. Så DJØF får, hvad de ville have.
Så er der et af de virkelig kendte udtryk: »Det er en syg høne, der har lagt det æg der«. Det elsker jeg, og jeg synes, det er en perfekt indramning af regeringens klimapolitik. Man vælter i en vanvittig rus skatter og afgifter ud over danskerne: afgift på plastikposer, på diesel, på el, på lastbiler og snart på landbruget og ikke mindst på det skøre energiøprojekt på Bornholm, hvor man lovede, at det ville koste i omegnen af 1 mia. kr., og nu er man oppe på 30 mia. kr. Det er i sandhed en syg høne, der har lagt det æg. Så er der sætningen: »Faktisk så er Ove Ditlevsen en af vores største digtere!«. Det mener jeg på en eller anden måde godt kunne være rammen om regeringens kulturpolitik. Mens ordene »Er du læge?« formodentlig er det spørgsmål, rigtig mange ældre stiller, når der kommer endnu en fremmed ind i lokalet. Så er der selvfølgelig også sætningen: »Derfor skal du stadig ikke lære mig, hvordan man laver en sovs, lille Arne!«. Det kunne jo godt være undervisningsministerens pædagogiske vejledning til inkluderende samtaleformer i madkundskab. Et af de ord, jeg især elsker fra »Blinkende lygter«, er – med formandens tilladelse – »lortespasserbus«. Det er nok et lidt stærkt udtryk at bruge i dansk politik, og derfor vil jeg gerne rette en særlig tak til Moderaterne for dog alligevel at have lavet en variant af en bus, som passer meget godt ind og stadig væk er inden for forretningsordenen. Og endelig: Hvem kan glemme Ole Thestrup? Normalt elsker vi ham jo i Dansk Folkeparti som Svend Åge Saltum, men her er det Ole Thestrup som jægeren, der på spørgsmålet om, hvad i alverden de foretager sig rundt der på marken, udtrykker: »Vi jager!« Det er jo et sindbillede på netop den helt almindelige dansker under den her regering, der føler sig ganske jaget i hamsterhjulet af EU-bureaukraterne, af statsministerens hersen, som vi dog alligevel hørte en lille tilbagetrækning fra i dag. Så tak, kære statsminister, for at knytte os tættere sammen med netop et af dansk films største værker og de mange citater, som jeg synes indrammer regeringens politik.
Når det så er sagt, vil jeg også gerne knytte et par kommentarer til noget af det, statsministeren sagde. For det første vil jeg gerne kvittere for, at man tilsyneladende nu vil smide flere udlændinge ud. Det er ikke noget, vi har set meget til. Det eneste, jeg kan huske statsministeren har eksekveret for alvor, når det kommer til udvisninger, var, da hendes regering smed Dansk Folkeparti ud af ældreforhandlingerne. Men en udvisning af udlændinge er det ikke blevet meget til. Man kunne jo begynde med piraten Lucky, hvor statsministeren sådan hændervridende og lidt beklemt måtte ærgre sig over, at det ikke kunne lade sig gøre. Det ærgrer vi os også over. Det skyldes jo desværre, at der er nogle her i dette høje Ting, der ønsker at sætte de internationale konventioner højere end den danske udlændingepolitik.
Man kunne jo også begynde med at få Socialdemokratiets spidskandidat til i hvert fald ikke at afvikle offentlige møder med en organisation, der hedder Hizmet, endnu en islamisk organisation, som har fået gravet sig ind i Socialdemokratiet med sine islamistisk tanker om kønsopdeling osv., og som jeg kan forstå den 13. maj var så heldig at have besøg af fru Christel Schaldemose. Man kunne gøre rigtig meget, og jeg siger bare, at Dansk Folkeparti altid er klar, når det kommer til stramninger i udlændingepolitikken.
Når det kommer til klimapolitikken, tror jeg desværre, vi begynder at glide lidt fra hinanden. Tilbage i 2019 lavede vi en aftale. Jeg synes egentlig selv, det var en god aftale, især det her med, at når vi så når 70-procentsmålsætningen, skal det ske på en måde, hvor der ikke sker store ubalancer i det danske samfund. Vi vil ikke have en større social ulighed som følge af den grønne omstilling. Jeg synes egentlig, at statsministeren på formfuldendt vis satte ord på det i sit meget, tror jeg, vel huskede løfte om prisen på kødsovs tilbage i valgkampen, i forhold til at oksekød ikke må blive dyrere. Der har vi så bare en forventning om, at statsministeren og hendes regering også lever op til det, for alt andet er jo efterhånden blevet dyrere med dieselafgift og flyafgift og industriafgift og lastvognsafgift og ejerafgift og elafgift. Nu kommer også snart energirenoveringsdirektivet, som gør det dyrere og dyrere bare at bo i helt almindelige boliger. Og ja, om føje tid, forstår jeg, kommer der også en afgift på landbrugsproduktion. Der har vi bare et mindeligt håb om, at statsministeren lever op til sine løfter.
Danmark har allerede i dag nogle af de højeste fødevareafgifter i EU. Jeg vil gerne sige det fuldstændig klart, hvis man ikke har set det i medierne, at flytter der så meget som en arbejdsplads ud af Danmark og stiger fødevarepriserne så meget som 1 kr. som følge af den CO2-skat på landbruget, som regeringen har sat sig for at indføre, melder vi os ud af klimaloven. Vi vil ganske enkelt ikke stå på mål for det.
En af de ting, der har været påfaldende lidt om i dag, er den dokumentar, som jeg ellers troede vi alle sammen havde set i går på TV 2, og som jo på mange måder knytter an til udlændingepolitikken. Uden at jeg på den måde er ekspert, forekom det i hvert fald for mig, at ganske mange af aktørerne i dokumentaren havde en udenlandsk oprindelse. Vi har i Dansk Folkeparti et konkret forslag, både til de mange udlændinge, men også de anløbne advokater og andet godtfolk, som viser sig at være i tæt forbindelse med underverdenen, og det er, at hvis man bedriver underslæb eller hvidvask eller anden økonomisk kriminalitet, som er forbundet med bandekriminalitet, narkokriminalitet eller andet i den retning, skal man ikke dømmes efter hvidvasklovens regler, så skal man dømmes efter de regler, som man er med til at hvidvaske. Så hvidvasker man som advokat penge, der er tilvejebragt ved en overtrædelse af narkotikalovgivningen, skal man have den samme straf som den, man har hjulpet. Det tror jeg vil have en på mange måder mere disciplinerende, opdragende effekt end det, som vi oplever i dag, hvor det er helt tydeligt, at der er alt for mange, som glider igennem.
Et andet tema, som i lyset af at vi er så tæt på et valg, også er gledet meget igennem, er EU. Der er ikke mange, der har følt trang til her 10 dage før europaparlamentsvalget at sige noget om EU. Det synes jeg på mange måder er en skam, dels fordi det er EU der, tror jeg, fylder mere i danskernes hverdag, end nødvendigvis Folketinget gør, i hvert fald hvis man ser på, hvor det er, man lovgiver, men også fordi vi vel alle sammen har en interesse i at hæve valgdeltagelsen. Derfor er jeg også utrolig ked af den smædekampagne, som Socialdemokratiet har indledt her i aften. Jeg kan forstå, at man har oprettet en hjemmeside, der hedder rigtigevalgtest.eu, hvor man beskylder de valgtest, som Dansk Erhverv, Dansk Industri og andre har lavet, for at være falske. Det synes jeg simpelt hen er under lavmålet, og det håber jeg hr. Christian Rabjerg Madsen vil give de her fine, fine organisationer en undskyldning for. 

Kilde

Kilde

ft.dk

Kildetype

Dokumentation på online medie

Ophavsret

Tags