Krarup, Søren

Info

03/12/1937 (82 år)

Profil

Søren Krarup (født 3. december 1937 i Grenaa) er en dansk præst, forfatter og politiker og tidligere medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti mellem 2001 og 2011.

Han er søn af sognepræst Vilhelm Krarup og Bodil Marie Krarup (født Langballe) og gift med Anette Elisabeth (født Lundsteen), med hvem han har fire døtre: Sognepræst Agnete Raahauge (f. 1963), cand.mag. og medlem af Folketinget Marie Krarup (Møller) (f. 1965), cand.mag. og gymnasielærer Inger Krarup Brøgger (f. 1968) og teolog og debattør Katrine Winkel Holm (f. 1970). Han er sønnesøn af historikeren Alfred Krarup og fætter til Jesper Langballe, som ligeledes har været folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, og til juraprofessor Ole Krarup.

Søren Krarup er en debattør på den danske højrefløj og inden for den teologiske bevægelse Tidehverv. Han har skrevet flere bøger om bl.a. kristendom, historie og politik og betragtes af sine tilhængere som en intellektuel kapacitet.

Søren Krarup har som en række andre politikere fra Dansk Folkeparti været medlem af Den Danske Forening, men meldte sig sammen med partifællerne Jesper Langballe og Søren Espersen ud af foreningen i 2002, efter at denne offentligt havde sammenlignet islam med pest.

Søren Krarup formulerer sig ofte polemisk og har ved flere lejligheder været genstand for offentlig debat og stor medieopmærksomhed, som f.eks. da han i april 2007 sammenlignede det muslimske tørklæde med nazisternes hagekors eller da han i 2008 offentligt forsvarede revselsesretten, dvs. retten til at slå personer, man har myndighed over. I 2010 kritiserede Søren Krarup den omdiskuterede injuriedom over historiker Bent Jensen.

Vi bruger cookies for at forbedre oplevelsen på hjemmesiden.